Skribent, fotograf, kursleder og grafisk designer (f. 1979) med egen virksomhet (org.nr. 987 439 386 MVA). Elleve års erfaring som frilanser og selvstendig næringsdrivende (2004–2015).

Jeg har skrevet, tatt bilder til, designet og forberedt for trykk to praktbøker:

I perioden 2004–2008 var jeg tilknyttet lokalavisen Moss Dagblad som frilanser (deltid). Hadde i løpet av den perioden mer enn 500 ulike oppdrag for denne avisen – hovedsakelig produksjon av nyhetsartikler, reportasjer og portrettintervjuer.

De nevnte avisoppdragene omfattet ofte fotografering (jeg tok mer enn 2.000 bilder ”on location” for avisen) og layout-oppgaver.

Jeg hadde også en rekke helgevakter for Moss Dagblad. Jeg var da i praksis den hovedansvarlige for nyhetsdelen av mandagsutgivelsen.

For øvrig har jeg fått publisert flere reportasjer i landsdekkende magasiner – deriblant Jakt & Fiske og Villmarksliv.

Siden våren 2007 har jeg hatt et eget atelier i Møllebyen i Moss, der jeg blant annet utfører "fine art" fotoprinting på oppdrag for ulike kunder.

Våren 2008 begynte jeg på eget initiativ å arrangere helgekurs i digitalfotografering (fredag–søndag, ca. 20 timer) for grupper på inntil seks personer på Jeløy – en kombinasjon av undervisning i praktisk fotografering utendørs og i Adobe Photoshop innendørs.

I skrivende stund (januar 2015) har jeg arrangert mer enn 30 slike helgekurs på Jeløy. Jeg har også arrangert liknende helgekurs i/ved Begnadalen, Stavanger og Ålesund, samt et firedagers fotokurs i Vågå og en seksdagers fotosafari i Sligo i Irland.

Jeg har fått en rekke gode skriftlige tilbakemeldinger på disse kursene, og viser gjerne disse fram for interesserte.

Siden høsten 2008 har jeg vært redaktør for en kommende praktbok om naturområdet Mosseskogen. Dette er et betalt oppdrag som jeg har fått av Kambo velforening.

Jeg har mer enn fjorten års erfaring med Adobe Photoshop (fullversjonen som i senere år har hatt betegnelsen "CS" i navnet), standarden for profesjonell bildebehandling.

I desember 2007 hadde jeg min første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss.

Siden 2006 har jeg hatt en rekke foredrag og guidede turer – ta kontakt for informasjon om dette.

Mottatte stipender m.m.

2010: Reisestipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

2008: 20 Jeløy-bøker kjøpt inn av Moss kommune

2008: Moss kommunes kulturstipend for 2007

Utdeling av Moss kommunes kulturstipend
I 2008 mottok jeg Moss kommunes kulturstipend for 2007. Foto: Knut Arne Hansen/Moss Dagblad.

2007: 20 Jeløy-bøker kjøpt inn av Østfold fylkeskommune

2006: Støtte til utgivelse av bok om Jeløy fra Moss kommune og Østfold fylkeskommune (til sammen kr. 40.000)

Edmund Schilvold
Edmund Schilvold. Foto: Andreas Kristiansen.
 
 
Fotograf Edmund Schilvold Fototjenester Fotokurs Bildegalleri Bokutgivelser Designtjenester Om Schilvold Kursleder Forfatter Turguide www.schilvold.com edmund@schilvold.com